Vrijedim bezuvjetno!

vrijedim bezuvjetno, osobna vrijednost.

Vesna Bilić

Žena, majka, poduzetnica. Zaljubljenica u osobni rast.

31.07.2023

Je li ova izjava iz naslova istinita i za tebe ili više vjeruješ da vrijediš onoliko koliko radiš i doprinosiš?

Kada uvjetujemo svoju vrijednost uz rad, postignuća, materijalna dobra vrlo je lako skliznuti u osjećaj bezvrijednosti posebice kada se usporedimo s nekim tko naizgled ima više.

Kako to izgleda u svakodnevnici pišem u nastavku.

***

Ako si vrijedna i marljiva, vrijediš. Ako nedobog pomisliš na duži odmor (a da to nije godišnji odmor u kojem se dopušta kolektivno odmaranje) tvoj stari program te svrstava u lijenu osobu i ne daje ti dopuštenje odmoriti.

Pa tako dok odmaraš od formalnog posla, ti peglaš, pereš suđe, usisavaš.

Ako slučajno zalutaš nakratko na kauč, u slučaju da netko dolazi na vrata odmah skačeš i krećeš nešto raditi.

Nije do prolaznika koji će te vidjeti da odmaraš, nego do tebe koja još uvijek podsvjesno živiš ono u što vjeruješ:

Ako odmaram, ne vrijedim.

Nadalje…

Vrijediš onoliko koliko si educirana?

Vrijediš onoliko koliko si postigla?

Vrijediš onoliko koliko si zaradila?

Ali vrijediš samo dok ne naletiš na osobu koja ima veću školu od tebe, više titula, certifikata, nekretnina, pokretnina, novca. Tada ta vrijednost opet pada u vodu i nastupa osjećaj bezvrijednosti.

S druge strane konstantno tražiš potvrdu svoje vrijednosti od drugih kroz svoj posao i odluke koje donosiš. Ukoliko ti netko ne da potvrdu, sve lađe ti tonu u vodu jer to poistovjećuješ s osobnom vrijednošću.

Nešto nisam dobro napravila = ja ne vrijedim kao ljudsko biće.

Moj rad nije dovoljno dobar = ja nisam dovoljno dobra = ne vrijedim.

Ako ti i taj netko da potvrdu, i dalje nije dovoljno jer nitko ne može promijeniti taj osjećaj bezvrijednosti i nedovoljnosti do tebe same.

Vidiš li koliko je to razorno u bilo kojem pogledu, posebice kada si poduzetnica koja nudi svoj proizvod ili uslugu?

Dok ne osvijestiš svoju bezuvjetnu vrijednost kao ljudskog Bića a onda u konačnici i onoga što nudiš nikako nećeš moći dovoljno spustiti cijenu svojih proizvoda jer ćeš uvijek biti preskupa. Prvo sebi a onda i svojim klijentima jer ćeš postati match za one kojima jesi preskupa i koji ne vide vrijednost u tvojim proizvodima i uslugama.

 I ne možeš ih kriviti. Kako da vide vrijednost u onome što ti ne vidiš. Drugi su samo odraz nas. Naše ogledalo. Potvrda onoga što se događa unutar nas.

Znam da si svega ovoga svjesna, no vrijeme je da to i promijeniš. Osvještavanje svoje vrijednosti a naposljetku i osvještavanje onoga što ćeš nuditi kroz svoj biznis radimo na mentorskom individualnom programu kroz intenzivni period od tri mjeseca. Sve informacije o uvjetima rada sa mnom saznaj prva putem newslettera (prijava na dnu stranice) ili putem Instagram profila https://www.instagram.com/vesna.bilic.coaching/

Ne moraš ništa raditi, biti, imati da bi vrijedila. Jednostavno vrijediš bezuvjetno. Kada odvojiš svoju vrijednost kao jedinstvenog ljudskog Bića od onoga što imaš, radiš, posjeduješ, dobivaš slobodu i dopuštenje živjeti a ne preživljavati i dokazivati se.

Odmaraš kada ti tijelo poruči da mu je dosta. Ne prelaziš mu granice do iznemoglosti i bolesti.

Ne uspoređuješ se više s drugima nego samo sa sobom. Gdje si sada u odnosu gdje si bila prije mjesec, godinu, pet.

Radiš jer želiš doprinositi, stvarati novac i rasti kroz svoj posao a ne da bi konstantno dokazivala svoju vrijednost sebi i drugima.

Vrijediš i točka. Iz tog stanja živi, radi, uživaj i stvaraj.

Možda će ti se svidjeti…

Ako želiš ostati u tijeku sa novostima i dobivati dodatan sadržaj prijavi se na newsletter.

Podijeli