POLITIKA PRIVATNOSTI

Obvezujemo se pružiti zaštitu osobnim podacima korisnika, na način da prikupljamo samo nužne, osnovne podatke o korisnicima koji su obvezni za ispunjenje vlastitih obveza; informiramo korisnike o načinu korištenja prikupljenih podataka, redovito dajemo mogućnost izbora o upotrebi njihovih podataka, uključujući mogućnost odluke žele li ili ne da se njihovo ime ukloni s lista koje se koriste za marketinške kampanje. Svi se podaci o korisnicima strogo čuvaju i dostupni su samo onima kojima su ti podaci nužni za obavljanje posla.

Aktivnosti prikupljanja osobnih podataka

Osobni podaci prikupljaju se iz više razloga. Neki od njih (no ne i svi) su: pružanje bolje kvalitete usluge, odgovaranje na korisničke upite ili za marketinške aktivnosti. O razlozima prikupljanja određenih podataka, korisnik će biti obaviješten na mjestima prikupljanja prilikom prikupljanja te u drugim slučajevima propisanim zakonom.

Načini prikupljanja podataka

Osobne podatke, osim onih nužno potrebnih u kolačićima (vidjeti Izjavu o kolačićima) ne prikupljamo bez znanja korisnika. Korisnik svakako treba imati na umu kako će pristup određenim uslugama biti ograničen bez davanja određenih traženih podataka.

Tijekom izravnog kontaktiranja

U slučaju da se korisnik obrati putem e-maila ili kontakt formi dostupnih na mrežnim stranicama, koriste se samo oni podaci koji su dani svojevoljno te u svrhu komunikacije i pružanja odgovarajućih informacija na postavljeni upit. Upiti postavljeni putem e-mail ili kontakt forme, bit će uskladišteni u odgovarajućim sustavima u svrhu pružanja dodatne pomoći te poboljšanja korisničkog iskustva.

Podaci koji se koriste

Podatke korisnika obrađivati će se na različite načine, ali isključivo u svrhe navedene u ovom dokumentu.

U nastavku teksta slijedi popis podataka te svrha korištenja istih.

  • Ime i prezime – verifikacija korisnika, marketinške poruke, transakcijske poruke,
  • E-mail –utvrđivanje identiteta, marketinške poruke, direktna komunikacija s korisnikom,
  • Kolačići – unaprjeđenje korisničkog iskustva, analitika (vidjeti Izjavu o kolačićima).

Svrha korištenja podataka

Daljnju komunikaciju putem e-maila s postojećim korisnicima vrši se na temelju legitimnog interesa ili privole. Marketing i slanje promotivnih materijala novim korisnicima vrši se isključivo na temelju registracije za primanje marketinških poruka (preko newslettera).

Korištenje kolačića i ostalih tracking tehnologija

Informacije od ovih kolačića pomažu nam da shvatimo kako naši korisnici upotrebljavaju web stranicu, sa svrhom unaprjeđenja kvalitete sadržaja prema korisnicima i doživljaja pregledavanja. Opcionalni kolačići uključuju kolačiće Google Analytics te kolačiće društvenih mreža (npr. Facebook) koji omogućuju korisniku da određeni sadržaj podijeli putem vlastitog računa na društvenim mrežama.

Kada prvi put pristupite web stranici, pojavit će se natpis koji upozorava na postojanje kolačića i zatražiti Vašu suglasnost za njihovo prihvaćanje.

Nastavkom pregledavanja web stranice, prihvaćate korištenje kolačića.

Korisnik  web stranice putem postavki svojeg web preglednika uvijek može samostalno regulirati (ograničiti ili onemogućiti) primanje kolačića. Napominjemo da onemogućavanje kolačića može utjecati na funkcionalnost i Vašu interakciju s web stranicom, te isključujemo svaku odgovornost za bilo kakav gubitak funkcionalnosti i/ili kvalitete sadržaja web stranice u svim slučajevima odabira regulacije primanja kolačića od strane korisnika.

Dodatne informacije o konfiguriranju postavki preglednika za kolačiće možete pronaći na sljedećim linkovima:

  • ovdje saznajte više o načinu privatnog pregledavanja i postavkama kolačića u Firefoxu
  • ovdje za čitanje o načinu anonimnog načina i postavkama kolačića u pregledniku Google Chrome
  • ovdje pročitajte način rada “InPrivate” i postavke kolačića u pregledniku Internet Explorer
  • ovdje za više informacija o modusu “Privatna navigacija” i postavkama kolačića u pregledniku Safari

Korištenjem ovih web stranica smatrat će se da su korisnici u svakom trenutku upoznati i suglasni s uvjetima korištenja, uključujući odredbe o obradi i zaštiti osobnih podataka i mogućnostima u vezi s kolačićima.

Poveznice s drugim web stranicama

Naše web stranice mogu sadržavati poveznice s drugim web stranicama koje su vama zanimljive. Međutim, ako pomoću njih napustite naše stranice, imajte na umu da nemamo nikakvu kontrolu nad drugim stranicama i stoga ne možemo biti odgovorni za zaštitu i privatnost bilo kojih podataka koje korisnik podijeli posjećujući druge stranice s obzirom na to da one ne podliježu ovoj izjavi o zaštiti privatnosti.

Pohrana i zaštita podataka

Podatke za koje ne postoji pravna osnova se redovito brišu. Podaci se čuvaju na neograničeno vrijeme kada za to postoji osnova, privola ili najkraće koliko je to zakonom propisano. Korisnik u svakom trenutku može povući privolu za obradu podataka, nakon čega smo dužni ukloniti podatke u razumnom roku. Podaci se pohranjuju i obrađuju na poslužiteljima unutar Europske unije – kada god za to postoji mogućnost. U drugim slučajevima, podaci se za potrebe obrade šalju na servere izvan EU.

Suradnja s trećom stranom

Ne iznajmljujemo ili prodajemo Vaše osobne podatke trećoj strani. Ne dijelimo s nikakvom trećom stranom bilo kakve osobne podatke naših korisnika.

Izmjene ove Politike

Zadržavamo pravo promjene ove Politike s vremenom. U slučaju ove Politike, datum na dnu stranice će biti ažuriran. Također, korisnici bi trebali obratiti pozornost na ovu Politiku prilikom posjeta web stranici kako bi razumjeli načine korištenja njihovih osobnih podataka.

Pitanja u vezi ove Politike

Vaša privatnost nam je bitna. Za sva pitanja slobodno nam se obratite na info@vesnabilic.com

Ako želiš ostati u tijeku sa novostima i dobivati dodatan sadržaj prijavi se na newsletter.