Ti nisi svoje misli. Ti nisi svoje emocije.

Vesna Bilić

Žena, majka, poduzetnica. Zaljubljenica u osobni rast.

09.08.2022

Ti nisi svoje misli. Ti nisi svoj um. Ti imaš um. I on je divan alat za stvaranje života kakvog želiš kada naučiš kako upravljati s njim.

Ti nisi svoje emocije. Ti osjećaš svoje emocije. A one nastaju u tijelu kao reakcija tvog uma.

Ti nisi svoje fizičko tijelo. Ti imaš tijelo koje ti služi da se izražavaš kroz njega.

Ti si puno puno više, dublje i sveobuhvatnije od toga. Ti si Biće s veliko B. Ti si duša koja se došla izražavati, igrati i živjeti ovaj ljudski život po svojim pravilima.

Dobila si um kako bi ga koristila kao alat za stvaranje života kakvog želiš i tijelo kao „dom“ kroz koje se izražavaš. Nije poanta da ti služiš njima nego da oni služe tebi.

Ti ovo sve već duboko u sebi osjećaš i znaš.

Došlo je vrijeme da spoznaš pravu sebe i makneš sa sebe sve ono što nisi ti. Spoznaš koliko si voljena. Spoznaš koliko vrijediš samim tim što postojiš.

Također, imaš svoju svrhu. Svatko od nas ima. Možda ti je još nejasno koja je tvoja, ali duša ti šapće svakodnevno kroz intuiciju gdje da ideš, što da radiš i što je sve moguće za tebe. I ti to sve čuješ i osjetiš, ali dosadni um se često upliće s pričom „šta zabrijavaš“, „ne možeš ti to“, „to je nemoguće“, „ti nisi sposobna za to“ i to toliko zvuči istinito jer si taj glas slušala toliko dugo. Zbog istog razloga se poistovjećuješ s njim. Vjeruješ mu jer zvuči kao glas razuma. Kao da te štiti, ali ne od tigra nego onoga što dođe iz dubine tvoje duše a on to etiketira pod „zabrijavanje“ i tako te spusti „na zemlju“. Jer on kao „zna“ šta ti možeš, šta je moguće za tebe i za što si ti sposobna. Nije on neprijatelj. On samo ne zna za bolje. On stvarno misli da te štiti. Bavi se tvojim preživljavanjem a sve vidi kao potencijalnu opasnost. A ako ga ne umiriš i svjesno upravljaš s njim on divlja. Ne zovu ga uzalud ´´monkey mind“. On je tu da skače i divlja a na tebi je da ga ukrotiš i konstruktivno uposliš.

Došlo je vrijeme da ga utišaš i naučiš kako upravljati s njim i koristiti da ti služi a ne da te vodi. Jer ti već imaš vodstvo unutar sebe koje zna sve odgovore koji tebi trebaju.

Moja svrha je da ti pomognem da se sprijateljiš s tim umom, preuzmeš kontrolu i počneš ga koristiti na način da ti služi u stvaranju života kakvog želiš. Ali i da ga po potrebi utišaš kako bi čula jasnije svoju intuiciju i glas svoje duše kojim putem dalje.

No, prije svega tu sam da ti kažem da te stvarno vidim i osjećam. Voljena si bezuvjetno. Vrijediš samim time što postojiš. Sve manje od toga nisi ti.

Možda će ti se svidjeti…

Ako želiš ostati u tijeku sa novostima i dobivati dodatan sadržaj prijavi se na newsletter.

Podijeli