Kako izaći iz stanja zaglavljenosti?

Vesna Bilić

Žena, majka, poduzetnica. Zaljubljenica u osobni rast.

26.03.2023

U želji da što prije pokreneš svoj biznis oko kojeg si strastvena, (ne)svjesno si se počela bombardirati s hrpom informacija od različitih biznis stručnjaka što bi i kako trebala nastupiti na tržištu.

No uviđaš da što više slušaš njih sve slabije čuješ sebe. Gubiš kontakt sa sobom.

Silne informacije te dovode do štetnog overthinkanja i drže na mjestu zaglavljenosti.

Iako se osjećaš loše i frustrirano, i dalje dopuštaš da više informacija uđe u tvoju glavu, nego što izlazi kroz tebe u vidu nekog sadržaja za tvoje buduće klijente. I tako se vrtiš u krug.

Početni entuzijazam oko pokretanja biznisa je splasnuo jer si umorna od previše razmišljanja i neakcije.

Ilustracije radi to je kao da ispred sebe imaš švedski stol. Svega i svačega za jesti. Trpaš sve u sebe kako ne bi ništa propustila miješajući sve okuse. Pritom si izgubila pojam o tome što zapravo voliš a što ti nikako ne paše ali misliš da moraš pojesti jer je zdravo, stručnjak kaže, i drugi to jedu, itd.

Nije sve sa švedskog stola za tebe i to je ok. Ništa nećeš propustiti a puno ćeš dobiti ako izabereš samo one namirnice koje najbolje odgovaraju tvom organizmu😊

Dakle, prevelika konzumacija sadržaja te zbunjuje i paralizira. Iza toga si namećeš puno moranja, a ne ono što želiš raditi i što je u skladu s tobom.

Iz istog razloga prolaze dani, tjedni i mjeseci a još uvijek ništa konkretno ne radiš po pitanju svog biznisa.

Kako izaći iz tog kruga zbunjenosti i zaglavljenosti?

Tako da zastaneš.

Napraviš korak unatrag.

Počneš svjesno filtrirati i smanjivati dotok informacija kojima se svakodnevno izlažeš.

Okreni se sebi i pronađi svoj mir iz kojeg ćeš ponovno početi bolje čuti sebe i osjetiti koje informacije ti služe a koje nisu za tebe.

I iz tog dobrog mjesta kreni u ponovne akcije oko gradnje svog biznisa. Biti ćeš brža, efikasnija i ono najvažnije, u skladu sa sobom.

Možda će ti se svidjeti…

Ako želiš ostati u tijeku sa novostima i dobivati dodatan sadržaj prijavi se na newsletter.

Podijeli